Türkiye’nin 67 yıllık dev şirketi iflasın pençesinde. Vergi rekortmeniydi

Karataş Şirketler Grubu, Köklü Geçmişinin Ardından Konkordato Başvurusu Yaptı

Bursa merkezli Karataş Şirketler Grubu, 67 yıllık köklü geçmişine rağmen ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Demir-çelik, lojistik ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren grup, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği 3 aylık geçici mühlet kararıyla nefes almaya çalışıyor.

Konkordato Takip’te yer alan bilgilere göre, mahkeme, şirketin mali tablolarını incelemek için Atilla Aksu, Uğur Yanık ve Havva Şüra Yaşargün’den oluşan üç kişilik bir konkordato komiser heyeti atadı.

SANAYİ DEVİNİN YÜKSELEN YOLU

1958 yılında İstanbul’da Ziver Karataş tarafından aile şirketi olarak kurulan Karataş Grup, zamanla Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. 2008 yılında Ziver Karataş’ın vefatından sonra yönetimi devralan Muhittin Karataş, şirketi büyütmeyi sürdürdü.

Gemlik’te 63 bin 910 metrekare alanda, 31 bin 540 metrekare kapalı alana sahip 9 depoyla faaliyet gösteren grup, demir-çelik sektöründe Borusan Grubu’nun önemli bir iş ortağı oldu. Ayrıca Tosyalı Holding, Yücel Boru, Yıldız Demirçelik ve MMK gibi sektör liderlerini tedarikçi portföyüne ekledi.

İFLASIN GÖLGESİNDEKİ DEV ŞİRKET

Karataş Grup, 2016 yılında Gemlik’te Kurumlar Vergisi’nde 7’nci sıraya yerleşerek vergi rekortmeni unvanını kazanmıştı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Ekonomiye Değer Katanlar” törenlerinde 2018-2022 yılları arasında beş kez “Çevre Sektör Lideri” ödülüne layık görülen şirket, çevre ve kalite yönetiminde de fark yarattı. Ancak son dönemde artan ekonomik baskılar, grubu mali darboğaza sürükledi.

3 AYLIK UMUT

Mahkeme, 15 Mayıs 2025 tarihli kararla Karataş Grup’a 3 aylık geçici mühlet verdi. Bu süreçte şirketin taşınır ve taşınmaz mallarının devri yasaklandı, yeni icra takipleri durduruldu. Alacaklılar, ilanın yayınından itibaren 7 gün içinde itiraz hakkına sahip. Konkordato komiserleri, şirketin mali yapısını analiz ederek kurtarma planı oluşturacak.

2011’den beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kalite yönetim belgelerine sahip olan Karataş, ISO 14001:2015 ve ISO 9001:2015 belgeleriyle çevre dostu üretim ve sürdürülebilirlik anlayışını benimsedi. Şirket, teknolojik yatırımlarla müşteri taleplerine yanıt vermeyi sürdürdü.

Karataş Grup etik değerlere bağlı vizyonu ve güçlü iş ortaklıklarıyla bu krizi aşmayı hedefliyor.

Related Posts

Siyanür havuzu tepkisi: Topraklarımıza göz dikiyorlar!

Bölgede yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren kurşun-çinko-bakır madeni tesisinin atık depolama kapasitesinin artırılması ve ikinci bir siyanür havuzu yapılması planlanıyor. Yeni havuzların, 11 köyün piknik alanı olarak kullandığı meralara inşa …

AB’nin nüfusu 450 milyonu aştı

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nin toplam nüfusu 2025 itibarıyla 450,4 milyona ulaştı. Almanya en kalabalık üye ülke olurken, Malta ve Lüksemburg en az nüfusa sahip ülkeler olarak öne çıktı.

CHP’den Ticaret Bakanlığı’na dış ticaret tepkisi: ‘Bakan da denetimsizliği kabul etti’

CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in gündeme taşıdığı denetimsiz ürün ithalatı tartışması büyüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eleştirilere e-ticaret ve gümrük yükünü gerekçe gösterdi. Bolat, firmanın hâlen Türkiye’de temsilcilik açmadığını ve bu nedenle denetim yapılamadığını doğruladı.

Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli gelişme! 50 milyar lira gelir beklentisi

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların hızla satışının önü açılırken, böylece sayısı 14 bin olduğu tahmin edilen bu araçların ekonomiye kazandırılması sağlanacak. 9. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle, trafikten men edilerek alıkonulan …

Borsa İstanbul’da Garanti BBVA’yı geride bırakan ASELSAN zirveye oturdu

Borsa İstanbul’da Garanti BBVA’yı geride bırakan ASELSAN zirveye oturdu

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti