Kafede limonlusunu isteyen yandı! Bakteri yuvası olabilir, maden suyunu böyle tüketin

Limon Dilimlerindeki Bakteri Yayılımı Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

Restoranlarda sunulan dilimlenmiş limonların ciddi bir bakteri kaynağı olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Doç. Dr. Muhammed Keskin’in sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, yapılan araştırmalarda, restoranlarda servis edilen dilimlenmiş limonların %70’inden fazlasında 25’ten fazla bakteri türü tespit edilmiş. Limonlar genellikle hijyenik bir şekilde yıkanmadan dilimleniyor ve uzun süre bekletiliyor, bu da bakteri üremesine yol açabiliyor.

Kesme tahtaları, bıçaklar ve ellerin yeterince temizlenmemesi durumunda, limon dilimleri kolayca bakteri üretebiliyor. Bu durumda E. coli gibi zararlı bakterilerin tüketiciye geçme riski bulunuyor.

Aynı tahtada çiğ et, sebze ve limon gibi farklı gıdaların kesilmesi çapraz bulaşmaya neden olabilir. Bu nedenle, limon dilimleri uzun süre açıkta bekletilmemeli ve hijyen kurallarına titizlikle uyulmalıdır.

Limonlu maden suyu tercih edenler, hijyen konusunda endişeleri varsa limon ekletmemeyi düşünebilir ve içeceklerini şişeden tüketebilir. Restoranlarda yemek yemeden önce genel hijyen koşullarına dikkat etmek önemli bir adımdır.

Related Posts

Her şeyi unutturup, güçsüz bırakıyor: Hastalık değil ‘eksiklik’ yaşıyor olabilirsiniz

Vücudunuzun enerji üretiminden beyin fonksiyonlarına kadar birçok sisteminde rol oynayan B12 vitamini, eksikliği halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hafıza problemleri, yorgunluk, karıncalanma gibi belirtilerle B12 eksikliği önemli bir sağlık problemi. Peki, yeterli B12 nasıl alınır ve kimler risk altında?

Anne ve Babalara Dikkat Eksikliği Uyarısı

Psikolog Nazlı Sena Kadem, son zamanlarda artan dikkat eksikliği konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.