“Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi AKM’de açıldı

Frida Kahlo’nun Günlükleri Sergisi AKM’de Sanatseverlerle Buluştu

Meksikalı ressam Frida Kahlo‘nun günlüklerinden ilham alan “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Çok Amaçlı Salon’da ziyaretçilerle buluştu.

Serginin proje yönetmenliğini Cengiz Ayyıldız ve Koray Özdemir, eş küratörlüğünü Ayşe Demirci ve Dilay Duman üstlendi. Fiziksel ve dijitalin bir arada sunulduğu sergi, Kahlo’nun iç dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış açısı getiriyor.

Cengiz Ayyıldız, serginin sadece Kahlo’nun sanatına değil hayatına da odaklandığını belirterek, günlüklerin ziyaretçilerle buluştuğu bir sergi hazırlandığını vurguladı.

“Sergide günlüklerin tamamının ziyaretçilerle buluşacağı bir konsept var”

Kahlo’nun birçok insanı etkilediğini dile getiren Ayyıldız, sergi hakkında şunları söyledi: “İlk sergimizi Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirmiştik. İstanbul ve Antalya’da yoğun ilgi görmüştü. Bu ilgi üzerine sergiyi tekrar İstanbul’da açmaya karar verdik.”

Ayyıldız, sergide her günlük sayfasının sergilendiğini ve ziyaretçilerle buluşacağını belirtirken, “Her sayfasında çizimler ve anlatımlarla hayatındaki önemli anları yansıtmış. Günlüklerin tamamının ziyaretçilere buluşacağı bir konsept var.” dedi.

Sergide, Türk sanatçıların Kahlo’nun günlüklerinden esinlenerek hazırladığı heykeller ve yapay zeka destekli dijital çalışmalar da yer alıyor. Ayyıldız, sergide kullanılan teknolojilerin Kahlo’nun evrenine farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladığını söyledi.

Sergide Yenilikçi Teknolojiler Kullanıldı

Yapay zeka destekli interaktif deneyim alanları ve dijital enstalasyonlarla donatılan sergi, ölümünden 70 yıl sonra dahi Kahlo’nun evrenini keşfetme fırsatı sunuyor.

Frida Kahlo’nun Günlükleri sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Kültür Yolu Festivali” kapsamında İstanbul ve Antalya’da sergilendi ve 70 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Sergi 23 Mart tarihine kadar AKM’de ziyaret edilebilir. (AA)


Frida Kahlo Kimdir?

1907 yılında Meksika’da doğan Frida Kahlo, yaşamı boyunca birçok sağlık sorunuyla mücadele etti. Çocuk felci ve trafik kazası sonucu yaşadığı yaralanmalar nedeniyle uzun süre ameliyatlar geçiren Kahlo, resim yapmaya yönlendirildi. Bu zorlu süreçten güçlenerek çıkan Kahlo, eserlerinde Meksika kültürünü ve kadınlara ilham veren güçlü duruşu yansıttı.

Kahlo’nun 143 eserinden 55’i fiziksel yaraların dışavurumuyla oluşmuştur.

Hayatı boyunca dirençli ve kararlı olan Kahlo, dünya sanat tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Menajer Ayşe Barım gözaltına alındı; “Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olmakla” suçlanıyor

TIKLAYIN – 40 soruda Uğur Mumcu cinayeti: Geçen 32 yılda neler oldu, o tuğla çekilecek mi?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | İhmalden değil, düzenden

TIKLAYIN – İşte Kartalkaya’daki otel yangınına ilk müdahale anı!

TIKLAYIN – Spor yazarları Fenerbahçe’nin performansını yorumladı: “Lyon’un gücüne baktığımızda bir puan ‘iyidir’ kısmında kaldık”

TIKLAYIN – Kartalkaya’da ne oldu, Masquerade yangınından ders çıkarılsaydı otel faciası yaşanır mıydı?

Related Posts

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI 2025 (ÖSYM.gov.tr) || Ales/2 soruları pdf yayımlandı mı, Ales cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak, nereden öğrenilir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu. 2025 ALES/2 soru kitapçığı ve cevap anahtarı 2025 pdf indirme ekranı için araştırmalar hız kazandı. ALES sınavı saati bugün yapılacak sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları ile birlikte sınava giren yakınlarını bekleyecekler tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, Ales/2 soruları pdf yayımlandı mı, Ales cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? İşte, Ales soru kitapçığı ve Ales cevap anahtarı sorgulama ekranı…

Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir? 5 başlığa dikkat! Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?

Ülkeler arasında savaşa varan gerilimler nükleer santral sızıntıları gibi olaylar sonrasında en çok gündeme gelen “radyoaktif kirlenme” ile ilgili detaylar merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise “Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir?” ve “Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?” sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar…

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

81 ilde 150 üniversiteden ‘bilim toplum’ buluşması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” buluşmaları 81 ilde, 150’yi aşkın üniversitenin düzenlediği etkinliklerle başladı. Binlerce vatandaşın katılımıyla, on binlercesinin ise canlı yayınlarla izleyici olarak yer aldığı Bİlim Kafe buluşmaları bu yönüyle dünyada ilk olma özelliği taşıyor.