Dişleriniz hastalık habercisi olabilir!

DSÖ’nün raporu, orta gelirli ülkelerde yaşayan 4 kişiden 3’ünün diş problemlerinden etkilendiğini gösteriyor. Diş Hekimi Gamze Etemoğlu, bu rahatsızlıklara karşı uygun tedavinin gerçekleştirilmemesi halinde insanları yaşamları boyunca etkileyebilecek ağrı, şekil bozukluğu gibi durumların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Etemoğlu, “Diş çürükleri, diş eti hastalıkları gibi sorunlar yalnızca ağız bölgesine zarar vermekle kalmaz. Aynı zamanda, vücutta başka hastalıkları da tetikleyebilir. Bu nedenle, ağız ve diş problemlerine karşı tedavi olmak, sadece sağlıklı bir gülümseme değil, aynı zamanda uzun ve kaliteli bir yaşam sürmek için atılacak en önemli adımlardan biri” ifadelerini kullandı.

Gamze Etemoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ağız sağlığı, genel sağlığımızın aynasıdır. Halihazırda gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde milyonlarca insan, bu sorunlarla mücadele etse de maalesef halen gereken önemi vermiyoruz. Oysa, sağlıklı bir gülümseme, sadece estetik bir detay değil, aynı zamanda yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen bir faktördür” dedi.

Related Posts

Anne ve Babalara Dikkat Eksikliği Uyarısı

Psikolog Nazlı Sena Kadem, son zamanlarda artan dikkat eksikliği konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.