Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Uzman Diyetisyenden Kurban Bayramında Et Tüketimi İçin Öneriler

Diyetisyen Kiraz Öztürk, et tüketiminin sağlık açısından önemli olduğunu ve pişirme yönteminin de büyük bir etkisi olduğunu belirtiyor. Öztürk, etin kendi yağıyla pişirilmesini önerirken yağsız kısımların tercih edilmesi ve haşlama ya da ızgara yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kavurma yöntemi yerine bu yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, ekstra yağ eklenmesine gerek olmadığını belirtiyor.

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan diyetisyen Öztürk, Kurban Bayramı’nda fazla et tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine değiniyor. Kurban Bayramı’nda et tüketiminin arttığını ve özellikle yağlı kısımların tüketilmesinin sindirim zorluğuna, tansiyon ve kolesterol gibi sorunlara neden olabileceğini belirtiyor.

Öztürk, et tüketiminde uyulması gereken kurallara da dikkat çekiyor. Etin, kaslarındaki katılığın gevşemesi için en az 12 saat bekletilmesi gerektiğini ifade ediyor ve etin pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğunu vurguluyor. Etin kendi yağıyla pişirilmesini öneren Öztürk, yağsız kısımların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bayramlarda beslenmenin de önemli olduğunu belirten Öztürk, dengeli beslenmenin sürdürülmesi gerektiğini söylüyor. Kahvaltının atlanmaması gerektiğini ve hafif olması gerektiğini belirten Öztürk, öğle öğünlerinde et tüketilmesi ve yanında glisemik indeksi düşük yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Diyetisyen Öztürk, etin sağlıklı pişmesi için iç ısı derecesinin 70 derece olması gerektiğini belirtiyor ve etin yavaş, kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sakatat tüketimi konusunda da uyarılarda bulunan Öztürk, bayramlarda tatlı tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bayram ziyaretlerinde hareketliliğin artırılması gerektiğine de değinen Öztürk, su tüketiminin önemine vurgu yapıyor ve gün içinde yeterli miktarda su içilmesi ve yemeklerin yavaş yenilmesinin sindirime fayda sağladığını aktarıyor. (AA)

Related Posts

Tavuk veya yumurta değil: Yaz aylarında en çok gıda zehirlenmesine neden olan yiyecekler bunlarmış

Yaz denince akla ilk gelen tehlikelerden biri gıda zehirlenmeleri. Pek çoğumuz bu konuda suçluyu hep aynı yerde arıyoruz: tavuk, yumurta ya da mayonez. Ancak uzmanlara göre yazın asıl zehir saçan yiyecekler bambaşkaymış…

Akyazı’da Yürüyüş Halindeki Adam Fenalaşarak Hayatını Kaybetti

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 48 yaşındaki Şener Düzcan, yürüyüş yaparken fenalaşarak hayatını kaybetti. Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Her şeyi unutturup, güçsüz bırakıyor: Hastalık değil ‘eksiklik’ yaşıyor olabilirsiniz

Vücudunuzun enerji üretiminden beyin fonksiyonlarına kadar birçok sisteminde rol oynayan B12 vitamini, eksikliği halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hafıza problemleri, yorgunluk, karıncalanma gibi belirtilerle B12 eksikliği önemli bir sağlık problemi. Peki, yeterli B12 nasıl alınır ve kimler risk altında?

Anne ve Babalara Dikkat Eksikliği Uyarısı

Psikolog Nazlı Sena Kadem, son zamanlarda artan dikkat eksikliği konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!