Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

İstanbul’da 23 Nisan’da Meydana Gelen Depremler Sonrası Fahiş Fiyat Uygulamalarına Karşı Tedbir Alındı

İstanbul’da 23 Nisan Çarşamba günü en büyükleri 5.9 ve 6.2 olan çok sayıda deprem meydana geldi. Depremlerin ardından vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken deprem çantaları, çadırları ve ilk yardım çantaları almak için harekete geçti. Depremin ardından fiyatları artıran işletmelerin tespit edildiği ve idari para cezası kesildiği duyuruldu.

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasının ardından yangın dedektörü, yangın tüpünün fiyatını artıran fırsatçılar bu kez deprem sonrası sahneye çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • İstanbul ilinde meydana gelen depremin ardından ilk yardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler bakanlığımızın dikkatine sunulmuştur.
  • Bu minvalde, bakanlığımız derhal harekete geçerek, depremin gerçekleştiği İstanbul’da, İstanbul İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Ankara ve İzmir il müdürlüklerimizce sahada bahse konu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleştirilmiştir.
  • Ayrıca, büyük elektronik pazar yerlerinde deprem ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan satıcılara ilişkin de geniş çaplı incelemeler başlatılmış olup e-ticaret platformlarından bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak ivedi bilgi ve belge talebinde bulunulmuş ve sürecin takibi başlatılmıştı

DEPREM ÇANTASI, İLK YARDIM ÜRÜNLERİ VE ÇADIRLARIN FİYATINI ARTIRDILAR…

Deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi 1079 adet üründe, 236 işletmenin fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olup, halihazırda bu işletme ve ürünlerle ilgili analiz ve inceleme çalışmaları devam etmektedir. Nihai inceleme sonucunda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un Ek 1’inci maddesinin 1’inci fıkrasına aykırılık tespit edilen işletmelerin satışa sunduğu her bir ürününde yapmış olduğu fahiş fiyat artışı için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak adil, şeffaf, tüketici dostu, aynı zamanda işini layıkıyla yapan ticari işletmelerimizin hakkının korunduğu bir piyasa düzeninin sağlanması adına mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi vurguluyor; afet durumlarında toplumsal hassasiyeti fırsata çevirerek fahiş fiyat artışı yapan ve vatandaşlarımızı mağdur eden kişi ve kuruluşlara karşı denetimlerimizin devam edileceğini bir kez daha hatırlatıyoruz

Related Posts

Koç Holding’den milyarlık zarar

Koç Holding, dün akşam duyurduğu 2025 yılı ilk çeyrek bilançosunda 1 milyar 415 milyon TL zarar açıkladı.

TÜİK açıkladı: İhracat ithalatı karşılamıyor!

Mart ayında dış ticaret verilerinde ihracat ve ithalat artış gösterdi. İhracat, bir önceki yılın aynı ayına göre artarken, dış ticaret açığı da azalma kaydetti. Özellikle imalat sanayinin ihracattaki payı dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Veli Ağbaba’dan 1 Mayıs Raporu: İktidarın sınıfsal tercihlerinin sonucu emekçiler için yıkım oldu

CHP’li Veli Ağbaba, 1 Mayıs öncesinde rapor hazırlayarak, işçi sınıfının giderek artan yoksulluğu ve düşen alım gücüne dikkat çekti. Ağababa iktidarın emeği değil sermayedarları korumasını eleştirdi.

Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıflar Bankası, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile 85 firmaya toplam 64 milyar lira kredi verdi. Firmalar bu parayı geri ödemedi. CHP’li Mehmet Tahtasız, “Garibana şahin, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz” dedi.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir